Inhuurdesk Talentenregio

Senior HR adviseur

Standplaats:
Hattem
Startdatum:
01.07.2019
Einddatum:
31.12.2020
Uren per week:
24

Hattem is een compacte en stoere Hanzestad die centraal ligt tussen de natuurgebieden van de Veluwe en de uiterwaarden van de IJssel. Een bijzondere aantrekkelijke stad met een rijke cultuurhistorie waar de kwaliteit van wonen, leven, werken en verblijven hoog is. 
De gemeentelijke organisatie is compact en volop in ontwikkeling. We zijn trots op onze medewerkers die met energie en betrokkenheid werken aan een nog mooier Hattem. 
Enkele jaren geleden hebben bestuur en organisatie de ontwikkeling ingezet om in te spelen op de kracht van de samenleving en initiatieven te faciliteren vanuit die samenleving – Samen Hattem. De komende jaren wordt verder geïnvesteerd op onderwerpen die voor Hattem van belang zijn en in de gemeentelijke organisatie. In de kern willen we betekenisvol werk verrichten voor inwoners en bedrijven. We willen onze stad kennen en het samen met hen doen. Daarbij werken we meer Opgave- én procesgericht. De inwoner staat centraal!
Om deze ambities waar te maken, zijn wij tijdelijk op zoek naar een 

SENIOR HR ADVISEUR
die onze organisatieambitie kan vertalen in een heldere HR strategie, zodat medewerkers datgene doen wat nodig is voor het behalen van de gewenste resultaten. We willen dat HR zich (verder) ontwikkelt als Business Partner die mee kan denken en inhoud kan geven aan de wendbaarheid van onze organisatie.
We denken dat een aantal competenties hét verschil maken om de rol Business Partner goed in te vullen. We zijn benieuwd naar jouw visie en inbreng op dit punt.  

Onze referentie?
Wij denken aan gezonde intelligentie, het vermogen om HR stokpaardjes los te laten, het vermogen om marktontwikkelingen te kunnen vertalen naar de organisatie en vooral om heel veel (organisatie)sensitiviteit. Daarnaast het lef om keuzes te maken en voor die keuzes te staan. Verder is het basis om als HR de cijfers op orde te hebben. Te meten wat er echt toe doet. Wat zijn de dominante thema’s en hoe kunnen we zaken kwantificeren? Daarnaast is het in termen van skills essentieel dat de HR Business Partner in control is, weet waar het over gaat en eigenaarschap pakt. Dit spreekt het management aan en is veelal een voorbeeld voor anderen. ‘De taal van het management spreken’, kan soms ook betekenen er gewoon voor hen zijn. Spiegelen, coachen, hen gewoon tegen je aan laten praten en je eigen doelen los laten. 
          

Plaats in de organisatie

In de huidige organisatie is HR gepositioneerd binnen de eenheid bedrijfsvoering. Als zelfstandig adviseur werk je vanuit – de ontwikkeling van - Business Partnerschap samen met collega adviseurs op het gebied van Financiën/P&C, Juridisch, Kwaliteit, Inkoop en Informatisering.  
 

Werkzaamheden

Advisering en ondersteuning bij de doorontwikkeling van de organisatie

 • Adviseren over HR thema’s, organisatie en cultuurverandering
 • Ondersteuning en advisering management bij transitie en uitwerken visie en identiteit
 • Ondersteuning medewerkers om gevraagde verandering ook waar te kunnen maken
 • Adviseren over doorontwikkeling en optimaliseren HR (processen)
 • Ontwikkelen HR instrumentarium ter ondersteuning van de verandering en sturing

Algemene HR advisering

Als senior HR adviseur schakel je gemakkelijk tussen strategische en tactische taken. Je communicatieve vaardigheden zorgen voor de juiste toon in gesprekken en geschreven stukken. Je weet collega’s te inspireren, mee te nemen, pakt gemakkelijk werk op en bent resultaatgericht. Je kunt beschouwen én bouwen! Met humor kun je jezelf (en anderen) af en toe de maat nemen.
 

Wat vragen we van je?
 • Een afgeronde vakopleiding op minimaal HBO niveau; 
 • Ruime werkervaring als allround HR adviseur;
 • Kennis van de gemeente en de verandering in rollen en taken;
 • Heldere visie op Business Partner en competenties om dat waar te maken
 • Ervaring opgedaan in de afgelopen 2 jaar met het begeleiden van Europese aanbestedingen op het HRM domein (opstellen van aanbestedingsdocumenten) en implementatie na gunning. 
 • Ervaring met het inrichten van HR Shared Service Centers en optimaliseren en centraliseren van digitale HR processen.
 • Affiniteit met relevante wet- en regelgeving (CAR-UWO) en digitale HR-processen.
 • Je bent verbindend op het snijvlak mens/organisatie en legt gemakkelijk contact op alle niveaus
 • Je bent gedreven om waarde toe te voegen en weet je collega’s daarin te inspireren

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten