Inhuurdesk Talentenregio

Programmamanager Digitale transformatie

Standplaats:
Dronten
Startdatum:
02.09.2019
Einddatum:
31.12.2019
Maximaal tarief:
€ 110.00
Uren per week:
24

Dronten…
Een dorpse gemeente met stadse kwaliteiten en een aanraakbare geschiedenis
Zoekt per september 2019 een nieuwe Programmamanager Digitale transformatie die uitstekend aanvoelt wat de digitale transformatie voor ons betekent en die dit met enthousiasme implementeert.

Wie ben jij?
Je bent een strategische, oplossingsgerichte en frisse denker. In houding en gedrag ben je een voorbeeld en ambassadeur voor een nieuwe manier van werken, passend bij de visie Digitale transformatie van Dronten. Wij werken vanuit een gemeenschappelijke visie volgens de 4 V´s: Vertrouwen, Vakmanschap, Verbinding en Vernieuwingskracht. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op www.dronten.nl wat Dronten op Koers voor jou betekent.

Wat verwachten we van jou?
Het is belangrijk dat je ervan bewust bent binnen welke context en met welke stakeholders je werkt. Je hebt het vermogen om vanuit een helicopterview te zien wat de Digitale transformatie betekent qua verandering voor ons dagelijks werk, de houding en het gedrag van de organisatie en de impact op het ICT-landschap. Je bent in staat om zowel het veranderproces voor de organisatie als voor de ICT-architectuur en de informatievoorziening in goede banen te leiden. We vragen dus relevante kennis van- en ervaring met informatiemanagement en mensenmanagement. Wij verwachten dat je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau.

De wereld van een programmanager en de processen in een gemeentelijke organisatie kent voor jou geen geheimen. Je werkt vanuit een visie, hanteert een duidelijke veranderstrategie en hebt daarbij oog voor de impact van de digitale transformatie op de gemeentelijke processen. Je vertaalt het visiedocument ‘Digitale transformatie’ naar een programmaplan, je leidt het programmateam en zorgt voor interne en bestuurlijke afstemming. Je bent het schakelpunt voor informatie binnen en buiten de organisatie op programmaniveau. Voor de mogelijk verschillende projectleiders in het programmateam fungeer je als sparringpartner. Je geeft het programma vorm, stuurt actief op de gestelde (tussen)doelen en monitort de voortgang in de diverse (deel)projecten en activiteiten.


Waar worden wij vrolijk van?
Naast onze waarden van de 4-V’s onderscheid jij jou ook door zelfstandigheid,  gedrevenheid, empathie, organisatiesensitiviteit en anderen kunnen inspireren om jou te volgen.

Optie tot verlenging: Ja, bij positieve besluitsvorming.

Gesprek: Het gesprek bestaat uit o.a. een presentatie van max. 30 minuten en een vragenronde. In de presentatie wilt de Gemeente Dronten het volgende zien:
- Visie op digitale transformatie*.
*Het visie beleid van de Gemeente Dronten wordt bij de uitnodiging meegestuurd ter voorbereiding.

Uren per week:
24 - 36 uur per week

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten