Gemeente Dronten

Dronten geeft je de ruimte
Tussen de Randstad en het Veluwemeer ligt Dronten, een moderne gemeente van meer dan 40.000 inwoners in de provincie Flevoland. Kenmerkend voor de gemeente Dronten is de ruimte. Met een gemiddelde van 1 hectare per inwoner is Dronten in oppervlakte de op een na grootste gemeente van Nederland en biedt een gevarieerd landschap dat wordt omtrokken door een 60 km lange kustlijn. Jaarlijks bezoeken meer dan een miljoen mensen een van de vele campings, jachthavens, attracties als Walibi Holland en Flevonice en evenementen als Lowlands. Het centrum van Dronten heeft een gevarieerd winkelaanbod met meer dan 50 branches en theater- en congrescentrum De Meerpaal biedt een breed cultureel programma voor jong en oud. Met het aanbod van de Christelijke Agrarische Hogeschool Vilentum en de opleiding voor biologische landbouw Warmonderhof is Dronten kenniscentrum voor de land- en tuinbouw in Nederland.
Dronten is goed bereikbaar via de A6, de A28 en de N23. Sinds 2012 is Dronten ook aangesloten op het spoor. De Hanzelijn verbindt Zwolle met Kampen, Dronten en Lelystad en brengt daarmee de Randstad dichterbij de Talentenregio.

Ruimte voor talent
Het thema “Dronten geeft je de ruimte” voert verder dan de fysieke ruimte in de gemeente. Ook in de organisatie van de gemeente Dronten: daar worden talenten benut! Wie wil groeien, kan er groeien. Balans tussen werk en privé vinden wij zeer belangrijk. Het personeel van de gemeente (momenteel 270 medewerkers) heeft een transparante relatie met het gemeentebestuur en is zeer betrokken bij de samenleving, maakt afspraken en komt deze ook na. De medewerkers werken binnen de gemeente verdeeld over 9 afdelingen en één stafafdeling.

De gemeente Dronten ontwikkelt zich tot een netwerk organisatie, waarbij van elkaar geleerd wordt en waarbij resultaat en een goede procesmatige aanpak telt. Er worden hoge eisen gesteld aan de medewerkers. Managers en medewerkers ontwikkelen zich verder en professionaliseren tot loyale werknemers, die hard willen werken en een hoge betrokkenheid hebben. Werknemers van de gemeente Dronten roesten niet vast in patronen, maar hebben een flexibele en oplossingsgerichte werkhouding. 
 
Goede dienstverlening
Wij stellen dienstverlening aan de klant centraal. Dienstverlening gaat verder dan veiligheid en gezonde financiën. We denken mee met ‘onze klanten’ en zijn toekomstgericht. Integriteit staat bij werknemers van de gemeente Dronten hoog in het vaandel.
 
Ambitie
De gemeente Dronten is ambitieus en wil haar sterke punten verder uitbreiden. De visie 2025 en het collegeprogramma leggen hiervoor de basis, wat door ons meerjaren HRM-beleid (2011-2015) wordt onderstreept. In dit beleid zijn vijf cultuurwaarden opgenomen die weergeven hoe Dronten wil zijn. Samen vormen ze AKTIV. Dit staat voor Afspraak is afspraak, Klantgericht, Toekomstgericht, Integriteit en Veranderingsgezind. AKTIV is een toetsingskader voor activiteiten en gedrag van onze (toekomstige) medewerkers.

Wil je aan de slag bij deze groene en ruimte biedende gemeente? Hieronder tref je onze (tijdelijke) vacatures aan. Meer over de gemeente Dronten vind je op www.dronten.nl.

Contactinformatie

Gemeente Dronten
De Rede 1
8251ER Dronten

www.dronten.nl

Actuele opdrachten

Er zijn momenteel geen opdrachten.